theebar het groene hart

Theebar

activiteiten het groene hart

Activiteiten

massages het groene hart amsterdam

Massages

blog het groene hart

Blog

webwinkel het groene hart

Webwinkel

Voordelen massages

Van ouders heb ik een aantal keren te horen gekregen dat ze geen kindermassage willen, omdat ze niet een vreemde aan hun kind willen laten zitten. Wat de redenen hiervoor zijn maakt voor mij eigenlijk niet uit, want het zal ongetwijfeld bedacht zijn in het belang van je kind. 

Een massage kan echter ook in het belang zijn van je kind. Laat mij verduidelijken wat een kindermassage is:

Bedenk allereerst dat ik hard mijn best doe om een veilige omgeving voor je kind te creëren, door jou als ouder/verzorger er altijd bij te laten zijn en ten tweede door je kind te laten bepalen in hoeverre we masseren.  Jullie houden samen de touwtjes in handen. 

Verder ervaren veel kinderen onrust in de huidige maatschappij. Ze worden overspoeld met speelgoed, spellen, t.v. en heel veel keuzes en krijgen tegelijkertijd vaak te weinig beweging om zich van hun energie te ontdoen. Dit kan resulteren in slaapproblemen, driftbuien, etc.  Waar wij als volwassenen veel praten over wat ons dwarszit, kan een kind zijn stress meestal niet goed verwoorden. Omdat lichaam en geest sterk verbonden zijn, kan een massage in zulke gevallen goed helpen. 

Ook kan je kind leren dat aanraking prima kan zijn en je een blij gevoel kan geven, mits goed uitgevoerd, wat vervolgens weer een gunstig effect kan hebben op de sociale ontwikkeling.

Het heeft zoveel (meer) voordelen!

Wellicht is het lastig om je een goede voorstelling te maken van wat een kindermassage inhoudt. De meesten zullen ongetwijfeld aan een klassieke oliemassage, wat niet helemaal volledig is.

Kijk hiernaast naar het filmpje voor een indruk van wat er gebeurt bij een kindermassage en laat me weten wat jouw kijk is op aanraking via masseren. 

Laat een reactie achter:

×
×

Cart